Pavijuan Travel and Tourism Blog

Wednesday 23 October 2013

5 «γιατί» έχετε πονοκέφαλο

«Λίγο η ζέστη, λίγο που άργησα να κοιμηθώ, βάλε και ένα ποτηράκι παραπάνω, ορίστε λοιπόν γιατί έχω πονοκέφαλο» σκεφτόμαστε οι περισσότεροι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσουμε τι είναι αυτό που κάνει το κεφάλι μας να είναι έτοιμο να... σπάσει.


 Η αλήθεια είναι ότι ο πονοκέφαλος είναι μία από τις πιο συνηθισμένες «ασθένειες», με την οποία όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι. Το click@Life, συγκέντρωσε για σας λοιπόν, τα 5 κυρίαρχα «γιατί», που αιτιολογούν τους πονοκεφάλους.


 5. Στην τελευταία θέση του τοπ 5 των... λόγων του πονοκεφάλου βρίσκονται τα φάρμακα. Η εγκεφαλική διάσειση και οι επιπτώσεις της, που προέρχονται από τα φάρμακα είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που οδηγούν στον πονοκέφαλο. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον προσωπικό γιατρό εάν έχετε παρατηρήσει μάλιστα, ότι η αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής σας προκαλεί πονοκεφάλους.

 Ωστόσο ένας επίμονος πονοκέφαλος ενδέχεται να είναι ένδειξη μίας πιο σοβαρής κατάστασης, την οποία δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα. Σε μία τέτοια περίπτωση μην το αμελείτε. Συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση.

 4. Μία θέση πιο πάνω βρίσκεται η σύγχρονη μάστιγα της εποχής: στρες και άγχος. Αν είστε αγχώδης ως άνθρωπος ή δεν μπορείτε να λειτουργήσετε υπό καθεστώς πίεσης, όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον οργανισμό σας και ειδικά στο κεφάλι σας. Η ένταση αυτή γίνεται πιο ισχυρή στους μυς που βρίσκονται στους ώμους και στο λαιμό, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε αυτή την αφόρητη, πολλές φορές, πίεση. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να «μαλακώσετε» τους συγκεκριμένους μυς και μην κρατάτε όλη αυτή την ένταση μέσα σας, γιατί με τη συσσώρευση του στρες το μόνο που θα καταφέρετε να είναι να δημιουργήσετε περαιτέρω προβλήματα στον οργανισμό σας.

 3. Στο νούμερο 3 των αιτιών του πονοκεφάλου έχουμε την καταπόνηση των ματιών. Η αλήθεια είναι ότι μία οφθαλμολογική εξέταση δεν είναι και στις προτεραιότητες των περισσοτέρων, και ειδικά όσων δεν φορούν γυαλιά. Ωστόσο, είτε φοράτε γυαλιά, είτε φακούς επαφής, είτε τίποτα από τα δύο, η όρασή σας πολύ πιθανόν να έχει αλλάξει και να χρειάζεστε νέα συνταγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πρώτα σημάδια, που μαρτυρούν ότι ίσως έχει έρθει ο καιρός να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο σας.

 2. Μία θέση πριν από την κορυφή είναι φυσικά, η αφυδάτωση...αν και μέχρι τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι είστε όντως αφυδατωμένοι, το κεφάλι σας θα είναι έτοιμο να σπάσει. Οπότε εάν τα ούλα σας είναι ξηρά, τα μάτια σας τσούζουν και δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιατε νερό, μην απορείτε γιατί σας πονάει το κεφάλι.

 Το συγκεκριμένο είδος πονοκεφάλου, μάλιστα διαφέρει από τον συνηθισμένο, καθώς είναι πολύ πιο έντονος. Η μόνη λύση είναι πολύ νερό, παυσίπονο και υπομονή μέχρι ο οργανισμός σας να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα ενυδάτωσης.

1. Την πρώτη θέση στη λίστα των αιτιών κατέχει φυσικά η έλλειψη ύπνου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αν κοιμηθείτε αρκετά δεν υπάρχει περίπτωση να υποφέρετε από πονοκέφαλο. Δυστυχώς ο πονοκέφαλος πάλι μπορεί να εμφανιστεί, αλλά αν έχετε κοιμηθεί τόσο ώστε να ξεκουραστεί ο οργανισμός σας, τότε μειώνονται οι πιθανότητες κατά πολύ. Αν ξαπλώστε σχετικά νωρίς και κοιμηθείτε αρκετές ώρες, είναι τουλάχιστον μία καλή αρχή.

 Επειδή όμως είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε για πάντα τον πονοκέφαλο, οι οδηγίες για να είστε προετοιμασμένοι επιβάλλουν ένα καλό παυσίπονο και μία καλή πολυθρόνα τουλάχιστον για μερικά λεπτάκια, που θα χρειαστείτε να ηρεμήσετε με κλειστά τα μάτια.

No comments:

Post a Comment